Mücver Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver, aslında kabak ile yapılan, ana malzemesi kabak olan, içerisinde un ve yumurta bulunan bir yemek tarifidir. Damak tadına göre farklı sebzeler ile de yapılabilir. Patates ile yapılanı özellikle çocuklar çok severek tüketir. Çok uzun yıllardan beri yapılan bir tariftir. Kimi zaman fırın tepsisine yayarak fırına verilirken kimi zaman da et köfte şeklinde yağda kızartılır ve porsiyonlar halinde servis edilir. Mücveri daha da lezzetlendirmek için içerisine kaşar, lor, beyaz peynirler de eklenerek tat kazanması sağlanır. Ayrıca taze nane, yeşil soğan ve ıspanak da oldukça sık kullanılır. Mücver içerisine yumurta eklemek ise sebzelerin kızarırken dağılmasını önlemek içindir. Bazı kişilerde mücver yaparken kabartma tozu da kullanmayı tercih ederler. Kabartma tozu mücverin daha kabarık ve süngerimsi bir dokuda olmasını sağlayacaktır. Servis edilirken mücver sarımsaklı yoğurt, dereotu ve üzerine kırmızı biber ekilerek servis edilebilir. Bazen yemek olarak tüketilirken bazen ise sofralarda meze olarak bulunur.

Kıymalı Kabak Mücveri

Kıymalı kabak mücveri genelde akşam yemeklerinde veya öğleden sonraları tüketilir. Oldukça da sevilerek tüketilir. Kıyma ve kabak ana malzeme olarak kullanılır bu mücver türünde. Pilav ve salata eşliğinde harika bir akşam yemeği hazırlamanıza yardımcı olur. Kıymalı kabak mücveri tarifine bakalım.

Kıymalı Kabak Mücveri Kızartması Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 adet kabak
  • 250 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Damak tadına göre tuz
Kıymalı Kabak Mücveri Kızartması Nasıl Yapılır?

Kıymalı mücver için ilk olarak kabaklar yıkanır ve rendenin büyük tarafında rendelenir. Kabaklar bir süre bekletilir ve ardından sulandığı için suyu sıkılır. Soğan ve sarımsak da rendelenir ve soğanın suyu alınarak soğan, kabak ve sarımsak bir kaba alınır. Üzerine kıyma eklenir. Bir yumurta kırılır ve un eklenir. Ardından damak tadına göre tuzu, karabiberi ve pul biber ile kimyon atılarak iyice karıştırılır. Bir tavaya üç dört kaşık sıvı yağ eklenir ve yemek kaşığı yardımı ile harçtan alınarak tavaya eklenir. Eklenen kısım kaşıkla düzeltilir ve her iki tarafı iyice kızartılır. Kızaran mücverler servis tabağına alınır. Sıcakken servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Mücver yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Kabakların suyunu iyice sıkmak, mücverin daha kıtır olmasını sağlar. Ayrıca, mücver harcını fazla bekletmeden kızartmak, sebzelerin tazeliğini korumasına yardımcı olur. Mücverin yanında yoğurtlu soslar veya çeşitli dip soslar ile servis edebilirsiniz. Bu, mücverin lezzetini daha da artıracaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Kaç Kalori?

Mücver Kaç Kalori?

Mücver Kaç Kalori?dir?

Mücver Kaç Kalori?dir?