Mücver Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Mücver Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Mücver köftesi, en fazla kabakla yapılır. Ancak karnabahar, patates gibi sebzelerde bu tarif için uygundur. Yaz geldiğinde kabakların en lezzetli olduğu dönemde bu tarifi deneyebilirsiniz. Hem atıştırmalık olarak çocuklarınızın seveceği hem de sağlıklı besleneceği köfteler hazırlayabilirsiniz. Yağda kızartılarak hazırlanan mücver köfteleri daha lezzetli olsa da bazen kızartmayı tercih etmezseniz mücver köftesini fırında bile yapabilirsiniz. Fırında yapmayı tercih ettiğiniz takdirde, malzemelerin içine biraz rendelenmiş kaşar peyniri ilave etmeniz yeterli olur. Bunu mücver köftesinin üzerine koyarak kızarmasını ve lezzetini sağlarsınız. Sonuçta mükemmel bir tarif ortaya çıkacak, ama gözünüz korkmasın hazırlanması da çok kolay. Mücver köftesini çay saatlerinizde bile ikram edebilirsiniz. Aslında yanında ayranla servis edildiğinde daha güzel oluyor. Bu konuda tercih size kalmış. Şimdi birlikte köfteleri hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Mücver köftesi için gerekli malzemeler
  • 5 adet iri kabak
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 demet yeşil soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze nane yoksa 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 3/4 su bardağı un
  • Kızartmak için Ayçiçek yağı
Mücver köftesi nasıl yapılır?

Öncelikle kabakları yıkayarak, rendelemeye başlayın. Kabak hemen sulanan bir sebzedir. Bu nedenle önce rendelediğiniz kabakları hafifçe tuzlayın ve elinizle sıkarak sularını çıkarın. Eğer bunu yapmazsanız, mücver köfteleri sulu olur ve lezzeti farklılaşır. Bunları geniş bir kâseye koyun. Üzerine kuru soğanları ister robotla sulanmayacak şekilde ince kıyın, isterseniz elinizle incecik doğrayın. Taze soğanları da ince kıyarak içine ilave edin. Taze nane kullanacaksanız yapraklarını ayıklayarak, ince kıyıp içine koyun. Kuru naneyi direkt koyabilirsiniz. Aynı şekilde maydanozu da kıyın, kabağın içine koyun. Tüm malzemeye yetecek kadar tuz ve karabiberini ilave edin. Yumurtaları da içine kırın. En son unu ilave edeceksiniz. Verdiğimiz un ölçüsü yeterli gelecektir. Ancak kabakların boyuna göre köfte toparlanmazsa, biraz daha un koyabilirsiniz. Ancak mücver malzemesi fazla yoğun olmasın. Sulu da olması tercih edilmez.

Şimdi sıvı yağı tavanın içinde kızdırın. Orta ateşte köfteleri pişirmenizi tavsiye ederiz. Bir yemek kaşığını ölçü olarak alın. Bununla yağın içine mücverden köfte gibi koyarak kızartmaya başlayın. Bu arada servis tabağına bir kâğıt havlu koyarsanız mücver köftelerinin yağını çeker. Kızaranları servis tabağına alın. Tüm malzemeyi bu şekilde kızarttıktan sonra, yanında yoğurtla birlikte mücver köftesini sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Kısa sürede mücver köftelerinin bittiğine şahit olacaksınız. Özellikle çocuklar çerez gibi yemeyi tercih edecek.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Kaç Kalori?

Mücver Kaç Kalori?

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabaklı Patatesli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Patatesli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tepside Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Domates Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Domates Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Mücver Tarifi ve Malzemeleri